Přeskočit na hlavní obsah

Politika prosperity



Politika prosperity :
( po vzoru například Švýcarska )

PolitikaProsperity.blogspot.com
( aneb politika : ,,Péče o člověka“ )
***


Žijeme ve společnosti Lidí, která si říká ,,civilizovaná“. Proto je zapotřebí odmítnout, odmítat, v ní, nabídky politiků ,,asociální“, i ty, již jimi nám legislativně uzákoněné, žádat jejich nápravu..

**( viz. moje blogy: www.GoldenFriend One .blogspot.com .. též: www.Vidiime.blogspot.com včetně VŠECH tamních odkazů a pododkazů)**

..k naplnění, naplňování, trvalému, soustavnému, textu dokumentu : ,,Všeobecná deklarace Lidských práv OSN", 

ku KVALITĚ PRO ŽIVOT..vždy a všude, rovněž však ve kvalitě, která nese název: ESTETIKA PRO ŽIVOT.. jak se rovněž můžete dočíst na výše zmíněných odkazech, a pododkazech. 

Problémem politických, vládních garnitúr v naší zemi České, postsametových je, jak jsem zjistil, nedostatečné chápání významů jednotlivých bodů uvedeného dokumentu, a tím i jeho ,,nedostatečný výklad" při ustanovování právní, sociálně právní legislativy, doposud, tedy i té současné..

..a tak zde máme fenomény, například:

,,existenční minimum" cca 2100,-Kč na kalendářní měsíc a osobu, ze kterého se důstojně celý měsíc přežít nedá

,,životní minimum"  cca 3400,-Kč na kalendářní měsíc a osobu, ze kterého se důstojně celý měsíc žít nedá

,,nezabavitelná částka exekutorem a insolvenčním správcem cca 6250,-Kč až cca 9000,-Kč (plus cca 10-20%) ze které se nedá žít a zároveň bydlet důstojně v bytě, obvykle, vzhledem k obvyklým cenám nájmů, kdy exekutor zároveň leckdy zablokuje dlužníkovi bankovní účet na nulu, i na mnoho měsíců..také, například..z uvedených důvodů pak se mnoho lidí dostává do značně tíživé, až neřešitelné své finanční a i sociální sv naší zemi desetitisíce bezdomovců, 4,5 milionů exekucí, cca 850 tisíc Lidí v nich.. včetně seniorů, jak mi sdělil předseda rady seniorů, v počtu cca 2% (což je tedy cca přes 40 tisíc seniorů), ale také včetně invalidů..například..

,,extrémně drahé byty" ..například..

Je, myslím, zapotřebí stavět dostatečné množství ,,dostupného bydlení všem", důstojného..tedy bytů, také dostupných všem pečovatelských domovů pro seniory i s partnerskými jednotkami,  (nejen pro nepohyblivé, jelikož mnoho seniorů není nepohyblivých, ale potřebují přesto pomoc s různými věcmi, jako uvařit, umýt, a podobně..), domovy s pečovatelskou službou také například je zapotřebí zřizovat dostatečně i pro páry partnerské, a vládně i legislativně podporovat ,,dostatečně"  služby veškeré s tím související, včetně úlev na daních a odvodech těm, kdož takové služby podporují, ale také s jejich ,,dostatečným ohodnocením" aby se takovým službám mohli věnovat, ve spokojenosti své a nemuseli si řešit své existenční problémy..tedy aby mohli důstojně žít se zdravou stravou, a s důstojným svým bydlením, i když se takovým aktivitám ..věnují..například..

Je také zapotřebí, aby bylo legislativně umožněno ,,dostatečně" občanům žádat právo takové stravy, na kterou jsou zvyklí, ve stravovacích provozech státních zařízení a státních organizací, škol, a podobně, jak o tom též píši na blogu: www.ForHealthOne.blogspot.com.